Η εφαρμογή του συστήματος HACCP καθ’όλη την διάρκεια διαχείρισης των μυδιών,
που βασίζεται σε ορθές επιστημονικές αρχές και εξετάζει όλα τα στάδια κατά την επεξεργασία, απομονώνει τους πιθανούς
κινδύνους και θέτει τα όρια, μέσα στα οποία τα προϊόντα είναι ασφαλή,
βοηθώντας τελικώς τους καταναλωτές να επιλέξουν ασφαλή και υψηλής ποιότητας προϊόντα.
Η πλήρως καθετοποιημένη μονάδα που διαθέτουμε, αποτελούμενη από Κέντρο Καθαρισμού (18-ΚΚ-56),
Κέντρο Αποστολής Όστρακων (18-ΚΑ-52) και Αποκελυφωτήριο Μυδιών (18-ΑΜ-13), καθώς και οι συνεχείς κτηνιατρικοί έλεγχοι
από τα δύο συνεργαζόμενα εργαστήρια αναλύσεων, διασφαλίζει ότι τελικό προϊόν θα φτάσει στο τραπέζι
όσο πιο φρέσκο και υγιεινό γίνεται.
| Μικροβιολογικές (βακτηρίδια) | |
|---|---|
| Faecal coliforms | < 300 ανά 100g σάρκας |
| Escherichia coli | < 230 ανά 100g σάρκας ή < 10 cfu ανά g σάρκας |
| Salmonella | Απουσία σε 25g σάρκας |
| Βαρέα Μέταλλα | |
| Υδράργυρος (Hg) | < 0.5mg ανά kg |
| Κάδμιο (Cd) | < 1mg ανά kg |
| Μόλυβδος (Pb) | < 1.5mg ανά kg |
| Μικροφύκη υπεύθυνα για βιοτοξίνες | |
| Dinophysis spp. (DSP τοξίνες) | < 1.000 (κυτ./L) |
| Pseudo-nitzschia spp. (PSP τοξίνες) | < 200.000 (κυτ./L) |
| Ολική PSP | < 0.8ppm (80μg ανά 100g σάρκας) |
| Alexandrium sp. (ASP τοξίνες) | < 1.000 (κυτ./L) |
| Στοιχεία | % | Περιεκτικότητα σε Ανόργανα 'Αλατα (mg/100g) |
|---|---|---|
| Νερό | 83 | K (Κάλιο): 179 |
| Πρωτεΐνες | 12 | Νa (Νάτριο): 261 |
| Λίπη (με 80% λιπαρά οξέα Ω3) | 2 | Ca (Ασβέστιο): 88 |
| Υδατάνθρακες | 2 | Mg (Μαγνήσιο): 82 |
| Αζωτούχες εκχυλισματικές ενώσεις | 0.39 | P (Φώσφορος): 51 |
| Ανόργανα άλατα | 0.61 | Fe (Σίδηρος): 34 Μοσχαρίσιο συκώτι: 11 |